Breidablikk skal bygges ut med fire havbunnsrammer som knyttes opp mot Grane-installasjonen. (illustrasjon: Equinor)
28.09.2020
Myndighetene har mottatt Plan for utbygging og drift (PUD) av oljefeltet Breidablikk i Nordsjøen. Equinor og partnerne planlegger oppstart i 2024.
Breidablikk (tidligere kalt Grand) ligger nordøst for Grane-feltet, cirka 185 kilometer vest for Haugesund. De totale utvinnbare reservene fra Breidablikk er beregnet til om lag 30 millioner standard kubikkmeter (Sm3) olje. Det tilsvarerom lag 200millioner fat.
Feltet skal bygges ut med fire havbunnsrammer, hver med seks slisser. Disse knyttes opp mot Grane-installasjonen.
Det er planlagt 23 produksjonsbrønner på feltet. Oljen skal prosesseres og eksporteres via Grane til Sture-terminalen i Hordaland.
De totale investeringene for utbyggingen av Breidablikk er, ifølge operatøren,om lag 18,6 milliarder kroner.
«Dette er et viktig prosjekt for å øke utvinningen fra Grane-området, samt en god utnyttelse av eksisterende infrastruktur», sier Arvid Østhus, underdirektør iOljedirektoratetfor Utbygging og drift i Nordsjøen.
Breidablikk-feltet består av 25/11-27-funnet (F-struktur) og 25/8-4-funnet (D-struktur).
Rettighetshavere er Equinor (operatør), Petoro, Vår Energi og ConocoPhilips Skandinavia.
08.12.2023
Analyser viser at Barentshavet inneholder betydelige ressurser, og sannsynligvis mer gass enn olje. Hva må til dersom Norge skal forsyne Europa med etterspurte økte gassvolumer?
06.12.2023
På norsk sokkel finnes det store påviste gassressurser det per i dag ikke er utvinningsplaner for. Mye av denne gassen finnes i tette reservoarer – noe som gjør den utfordrende å produsere.
05.12.2023
Oljedirektoratet (OD) har kartlagt hvilke gassressurser som av ulike grunner ennå ikke er utviklet. Flere av funnene er samfunnsøkonomisk lønnsomme å utvinne.
16.11.2023
Oljedirektoratet (OD) endrer navn til Sokkeldirektoratet 1. januar 2024. Det nye navnet gjenspeiler at direktoratet, i tillegg til petroleum, har fått flere arbeidsoppgaver knyttet til lagring av CO2, havvind og havbunnsmineraler de siste årene.