Utlysning: Tildeling av areal for lagring av CO2 på norsk sokkel
CO2-lagringsatlaset identifiserer sikre og effektive områder for langvarig lagring av CO2 på norsk sokkel.
10.09.2021
Olje- og energidepartementet (OED) har 10. september 2021 lyst ut to områder for lagring av CO2.
Utlysningen er etter forskrift om utnyttelse av undersjøiske reservoarer til lagring av CO2 og om transport av CO2 på norsk sokkel, kalt Lagringsforskriften.
– I Norge har vi lang erfaring og god kompetanse på sikker lagring av CO2 under havbunnen, sier Eva Halland, som jobber med CCS (Carbon Capture and Storage) i Oljedirektoratet.
Oljedirektoratet har kartlagt områder som egner seg til langvarig og sikker lagring, et arbeid som resulterte i et CO2-lagringsatlas for norsk sokkel (på engelsk).
– Dette atlaset er flittig brukt av CCS-aktørene, forteller Eva Halland.
08.12.2023
Analyser viser at Barentshavet inneholder betydelige ressurser, og sannsynligvis mer gass enn olje. Hva må til dersom Norge skal forsyne Europa med etterspurte økte gassvolumer?
06.12.2023
På norsk sokkel finnes det store påviste gassressurser det per i dag ikke er utvinningsplaner for. Mye av denne gassen finnes i tette reservoarer – noe som gjør den utfordrende å produsere.
05.12.2023
Oljedirektoratet (OD) har kartlagt hvilke gassressurser som av ulike grunner ennå ikke er utviklet. Flere av funnene er samfunnsøkonomisk lønnsomme å utvinne.
16.11.2023
Oljedirektoratet (OD) endrer navn til Sokkeldirektoratet 1. januar 2024. Det nye navnet gjenspeiler at direktoratet, i tillegg til petroleum, har fått flere arbeidsoppgaver knyttet til lagring av CO2, havvind og havbunnsmineraler de siste årene.