08.06.2022
Da søknadsfristen gikk ut 1. juni, hadde Olje- og energidepartementet (OED) mottatt søknader fra tre selskap som ønsker å få tildelt areal for framtidig lagring av CO2.
Området ble lyst ut i april, og det omfatter definerte blokker i Nordsjøen.
Selskapene som har søkt er:
CapeOmega AS
TotalEnergies EP Norge AS
Wintershall Dea Norge AS
Oljedirektoratet (OD) vil vurdere de innkomne søknadene og gi vår vurdering til OED. OED tar sikte på å tildele areal etter lagringsforskriften i løpet av andre halvår 2022.
Det er tredje gang det lyses ut areal til lagring av CO2 på norsk sokkel.
Invitasjonen beskriver nærmere myndighetenes kriterier og prosess for tildeling av areal til CO2-lagring på norsk sokkel.
08.12.2023
Analyser viser at Barentshavet inneholder betydelige ressurser, og sannsynligvis mer gass enn olje. Hva må til dersom Norge skal forsyne Europa med etterspurte økte gassvolumer?
06.12.2023
På norsk sokkel finnes det store påviste gassressurser det per i dag ikke er utvinningsplaner for. Mye av denne gassen finnes i tette reservoarer – noe som gjør den utfordrende å produsere.
05.12.2023
Oljedirektoratet (OD) har kartlagt hvilke gassressurser som av ulike grunner ennå ikke er utviklet. Flere av funnene er samfunnsøkonomisk lønnsomme å utvinne.
16.11.2023
Oljedirektoratet (OD) endrer navn til Sokkeldirektoratet 1. januar 2024. Det nye navnet gjenspeiler at direktoratet, i tillegg til petroleum, har fått flere arbeidsoppgaver knyttet til lagring av CO2, havvind og havbunnsmineraler de siste årene.