Bragefeltet ligger ti kilometer øst for Osebergfeltet. Foto: OKEA ASA.
26.10.2023
Ved boring av brønn 31/4-A 13 E i den nordlige delen av Nordsjøen, ble det påvist mellom 0,2 og 0,5 millioner Sm3 utvinnbar olje. OKEA ASA er operatør.
Det ble også boret en produksjonsbrønn, 31/4-A-13 D. Brønnen ble forlenget for å nå letemål i to ulike reservoarer, begge disse var tørre.
Brønnene 31/4-A 13 E og 31/4-A-13 D er boret fra plattformen på Bragefeltet, som har vært i produksjon siden 1993. Feltet ble påvist i 1980 i reservoarbergarter i Statfjord- og Brentgruppen og i Fensfjord- og Sognefjordformasjonen.
Bragefeltet er bygd ut med en integrert produksjons-, bore- og boliginnretning med stålunderstell. Oljen transporteres i rørledning til Osebergfeltet og videre i Oseberg Transport System (OTS)-rørledningen til Stureterminalen. En gassrørledning er koblet til rørledningssystemet Statpipe.
Geologisk informasjon
På bakgrunn av data samlet inn under boring ble det besluttet å bore et horisontalt sidesteg, brønn 31/4-A 13 E. Brønnen traff på Sognefjordformasjonen på 2147 meter under havflaten, og påviste olje i et sandsteinslag på om lag 10 meter i reservoarbergarter med moderat til god reservoarkvalitet. Olje/vann-kontakt ble ikke truffet på.
I forbindelse med boring av produksjonsbrønn 31/4-A-13 D i den sørlige delen av Bragefeltet ble brønnen forlenget for å nå to letemål i en separat struktur sør for feltet. Letemålene befant seg i Sognefjord- og Fensfjordformasjonen og var begge tørre.
Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført datainnsamling.
Havdypet er 137 meter. Brønnen er permanent plugget og forlatt.
08.12.2023
Analyser viser at Barentshavet inneholder betydelige ressurser, og sannsynligvis mer gass enn olje. Hva må til dersom Norge skal forsyne Europa med etterspurte økte gassvolumer?
06.12.2023
På norsk sokkel finnes det store påviste gassressurser det per i dag ikke er utvinningsplaner for. Mye av denne gassen finnes i tette reservoarer – noe som gjør den utfordrende å produsere.
05.12.2023
Oljedirektoratet (OD) har kartlagt hvilke gassressurser som av ulike grunner ennå ikke er utviklet. Flere av funnene er samfunnsøkonomisk lønnsomme å utvinne.
16.11.2023
Oljedirektoratet (OD) endrer navn til Sokkeldirektoratet 1. januar 2024. Det nye navnet gjenspeiler at direktoratet, i tillegg til petroleum, har fått flere arbeidsoppgaver knyttet til lagring av CO2, havvind og havbunnsmineraler de siste årene.