Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Nye og bedre faktakart og faktasider

19.06.2014 I dag, 19. juni, lanserer OD ny versjon av faktakartet og oppgraderte Factpages.

"Forvaltning og formidling av data fra sokkelen er blant ODs viktigste oppgaver. De nye faktaproduktene har til sammen enda bedre funksjonalitet og er mer tilpasset brukernes behov," sier oljedirektør Bente Nyland.

Oljedirektoratets faktasider og faktakart er portaler med daglig oppdatert informasjon om alle funn, felt, brønner, operatører, rettighetshavere og utvinningstillatelser på norsk sokkel. Nettstedene er nyttige og viktige verktøy for fagfolk i oljenæringen, ikke minst i forbindelse med konsesjonsrundene på norsk sokkel.

Informasjonen blir også brukt av andre offentlige etater, miljøorganisasjoner, studenter, finans, journalister både i Norge og Utlandet. Statistikk fra i fjor viser at disse to portalene til sammen har rundt 20 000 treff hver dag, dvs at noen spør etter informasjon på portalene hvert 5 sekund i gjennomsnitt. Det nye faktakartet finnes i to utgaver, en standard (html5) og en avansert (Silverlight). De som har lastet ned den nye app-en Oil Facts vil kjenne igjen Standardutgaven.

Ønsker du mer funksjonalitet anbefales den avanserte utgaven. Der kan du blant annet filtrere i dataene og legge til tredjepartsdata eller karttjenester. Det er også mulig å benytte faktakartet som karttjeneste i egne løsninger. Datainnholdet i de to utgavene er det samme.

Den oppgraderte versjonen av faktasidene har fått en bedre layout, dessuten er den lenket opp mot standardutgaven av det nye faktakartet, som gir brukerne utvidet søke- og analysemuligheter i ODs geografiske datagrunnlag. Det er blitt lettere å eksportere da over i andre formater som PDF, Excel, XML og CSV.

 

Oppdatert: 20.03.2019