Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Petrad-kurs med 44 deltakere fra 36 land

17.10.2007 Åpningen av stiftelsen Petrads kurs i ”Petroleum Policy and Resource Management” fant sted i Oljedirektoratet og Petroleumtilsynets lokaler i Stavanger mandag 15. oktober.

Kurset, som varer i åtte uker, arrangeres i år for 17. gang, denne gang med 44 deltakere fra 36 land.

I kursperioden skal eksperter fra norske universiteter, næringsliv og offentlig forvaltning gi deltakerne innføring i hvordan Norge forvalter sine olje- og gassressurser og inntekter fra disse. Forelesere skal også belyse miljø og næringsutvikling. Denne bredden av bidragsytere spiller en stor rolle i suksessen til Petrad:

- Petrad spiller en viktig rolle i myndighetenes internasjonale bistand når det gjelder olje- og gassvirksomhet og er en aktør i programmet Olje for utvikling, ifølge Torgeir Knutsen. Han er underdirektør i Olje- og energidepartementet og ønsket deltakerne velkommen på vegne av Utenriks-, Olje- og energi-, Finans- og Miljøverndepartementet.

Knutsen mener at effekten av det åtte uker lange kurset er tosidig:

- For det første bidrar det til å bygge opp kompetanse i bistandslandene som deltakerne representerer. Dessuten gir det goodwill til norsk olje- og gassnæring.

Øystein Berg, direktør for Petrad, lovte at deltakerne i løpet av det åtte uker lange kurset skal få høste kunnskap fra "det beste av norsk petroleumsvirksomhet".

Deltakerne representerer land som både har lang og kort oljehistorie: Aserbajdsjan fant sin første olje allerede på slutten av 1840-årene, mens Madagaskar er en nykommer.

Direktørene Kirsti Veggeland og Magne Ognedal i henholdsvis Oljedirektoratet og Petroleumstilsynet, foruten fylkesmann Tora Aasland, var også blant dem som hilste velkommen. De oppfordret deltakerne til å sprenge grenser når det gjelder kultur og vennskap og til å bygge nettverk for framtiden.

 

Oppdatert: 04.09.2009