Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Samarbeider med USGS

06.12.2007 Oljedirektoratet (OD) har denne uken hatt besøk av geologer fra US Geological Survey (USGS) for å diskutere metoder for beregning av petroleumsressurser i Arktis.

OD har i mange år vært samtalepartner med USGS om metoder for beregning av uoppdagede ressurser. Denne uken var geologer fra USGS på besøk for å snakke med geologer i OD i forbindelse med USGSs studie av petroleumsressurser i Arkis (Circum-Arctic Resource Appraisal – CARA). Studien medfører at de uoppdagede ressursene beregnes på samme måte i hele Arktis.

- I forbindelse med denne studien er OD en samtalepartner som spiller inn kunnskap. Vi skal ikke gjøre noen beregninger, men USGS er avhengig av data og å kommunisere med personer og organisasjoner som har kjennskap til de uoppdagede ressursene i Arktis. OD bidrar med kunnskap om de uoppdagede ressursene i Barentshavet og i Norskehavet, sier Per Blystad, geolog i OD.

USGS samarbeider i dette prosjektet med geologer i flere land, blant annet med Danmarks og Grønlands geologiske undersøgelse (GEUS) og Canadas geologiske undersøkelse (GSC).

- Vi er takknemlige og glade for utveksling av data og at vi har mulighet til å samarbeide med ekspertise på et så høyt nivå som det er i OD, sier Don Gautier, leder for CARA i USGS.

Kontakt i OD:
Eldbjørg Vaage Melberg, tlf. 51 87 61 00.

Oppdatert: 04.09.2009