Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Sokkelåret 2006 - Nye aktører

05.01.2007 I alt 16 nye selskap ble i løpet av 2006 prekvalifisert som rettighetshaver eller operatør på norsk sokkel. Ved årsskiftet var ytterligere 13 selskap under vurdering.

Ordningen med prekvalifisering som rettighetshaver eller operatør ble innført som en følge av myndighetenes ønske om å få nye kompetente aktører inn på norsk kontinentalsokkel.

12 selskaper prekvalifisert som rettighetshaver i 2006:
Mitsubishi, Discover, PA Resources, Ener Petroleum, Faroe Petroleum, Edison, Serica, Rocksource, Noreco, VNG, Bridge Energy, Aker Exploration

5 selskaper prekvalifisert som operatør i 2006:
OMV, Hunt Oil, Nexen, Petro Canada, Noreco.

Noreco ble først prekvalifisert som rettighetshaver, senere også som operatør.

Fra ordningen ble etablert i 2000 er til sammen 40 selskaper prekvalifisert. 22 av disse er prekvalifisert som operatør, mens 18 er prekvalifisert som rettighetshaver.

Bakgrunnen for opprettelsen av denne ordningen er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

I tillegg benyttes ordningen dersom myndighetene anser det som nødvendig å foreta en ny gjennomgang/rekvalifisering av selskap som i dag er rettighetshaver/operatør med lavt aktivitetsnivå og som ønsker å øke aktiviteten.

Ved årsskiftet var 13 selskaper under vurdering, fire av disse søker prekvalifisering som operatør.

Selskap under vurdering:
Oilexo, Premier Oil, Pioner, E.ON Ruhrgas, Genesis Petroleum, Skagen 44, Bow Valley Energy, Petrofac, Flying high, PGNiG, Dana petroleum, Concedo og BayernGas.

Oppdatert: 04.09.2009