Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Utfordringer på felt i produksjon på norsk kontinentalsokkel

24.10.2007 Torsdag 1. november innleder olje- og energiminister Åslaug Haga til seminar for rettighetshaverne på norsk kontinentalsokkel. Det er Oljedirektoratet sammen med Olje- og energidepartementet som inviterer til seminar om utfordringene på felt i produksjon.

Myndighetene lanserte for et par år siden en ny metodikk for årlig oppfølging av felt i drift, nå omtalt som PIAF (PrestasjonsIndikatorAnalyse for felt). Realisering av verdiene i modne områder forutsetter en effektiv utnyttelse av eksisterende infrastruktur gjennom områdevurderinger, kontinuerlige forbedringer på felt og god reservoarstyring. PIAF 2007 avdekker urovekkende trender; brønner bores ikke, injeksjonsvolumet reduseres, kostnadene øker, investeringer utsettes og produksjonen avtar. Hva er forklaringene? Hvilke initiativ kan tas for å snu disse trendene?

Med dette seminaret tilbyr myndighetene en arena hvor utfordringer og mulige tiltak diskuteres, og erfaringer og gode ideer formidles. Vi ser fram til en spennende debatt og interessante bidrag fra dere.

Tidspunkt: 1. november kl. 09.30 – 14.30
Sted: Oslo, Regjeringskvartalet, Akersgata 59

Vi ønsker spesielt deltakelse av beslutningstakere på felt.

Påmelding på e-post til evy.zenker@npd.no innen mandag 29. oktober 2007.

Presentasjoner:

- Utfordringer for felt i produksjon v/ Eivind Magnus
- Felteriproduksjon v/Harald Vabø
- Boreeffektivitet  v/ Morten Mauritzen
- PresentasjonsIndikatorAnalyse for Felt  v/Tom Andersen

 

Oppdatert: 04.09.2009