Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

ODs 3D-seismikk starter i begynnelsen av juli og avsluttes 31. juli

27.06.2008 ODs innsamling av 3D-seismikk i Troms II starter i begynnelsen av juli. Den seismiske datainnsamlingen i området skulle ha kommet i gang 24 juni, men måtte utsettes på grunn av brann i maskinrommet om bord på seismikkfartøyet Atlantic Explorer som skulle gjennomføre den seismiske datainnsamlingen.

OD har fått opplyst fra Petroleum Geo-Services at brannskadene er mindre omfattende enn først antatt. Det innebærer at fartøyet kan forlate Tromsø mandag 30. juni.

Deretter vil det gå noen dager til klargjøring av fartøy og utstyr. 3D-seismikken er planlagt avsluttet i tråd med opprinnelige planer 31. juli. Det betyr at forsinkelsen ikke fører til noen tidsforskyving av innsamlingen.

Følgeforskningsprosjektet som skulle gjennomføres i forbindelse med 3D-seismikken, er avlyst på grunn av forsinkelsene. Opprinnelig skulle 3D-seismikken startet allerede 15. juni. Tidsplanen for forskningsprosjektet var lagt opp i forhold til dette startidspunktet. I forbindelse med den første utsettelsen av 3D-seismikk, ble også forskningsprosjektet utsatt i ni dager. Men når seismikken ikke begynner før i neste uke, var det umulig for Havforskningsinstituttet å gjennomføre prosjektet på en for dem forsvarlig måte.

-Vi i Oljedirektoratet beklager dette, sier direktør for leting, Sissel Eriksen, men vi planlegger et tilsvarende forskningsprosjekt i forbindelse med neste års seismiske innsamling, sier hun.

Oppdatert: 04.09.2009