Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Nytt nettsted

31.08.2009 Velkommen til Oljedirektoratets nye nettsted. Det er forsøkt gjort mer brukervennlig og vi har forbedret faktasider og kart.

Noe av det som er nytt er det interaktive kartet på forsiden. Det viser aktive letebrønner og brukeren kan raskt skaffe seg oversikt ved å føre musen over kartet.

Oljedirektoratet besitter en stor database og mye etterspurt informasjon er nå satt enda bedre i system. Det er lagt ut veiledninger til flere av funksjonene.

Søkefunksjonen er også forbedret. Blant annet så foreslår søkemotoren ord som er relevante eller mye søkt etter når brukeren skriver inn i søkefeltet.

For de brukerne som står som abonnenter på nyheter så er det viktig å merke seg at de må registere seg på nytt. Abonnementet blir IKKE automatisk overført. Den nye ordningen gjør det mulig å abonnere på følgende kategorier:

  • Resultat av leteboring
  • Boretillatelser
  • Produksjonstall
  • Andre nyheter

I tillegg er det nå mulig å få nyheter fra Oljedirektoratet som RSS-feed.

På temasidene har vi listet opp ni ulike kategorier, eksempelvis Økt utvinning, utvinningstillatelser, ressursregnskap og analyser og seks andre tema. I høyre spaltene ligger relevant informasjon om temaene som skal gjøre det lettere for brukeren raskt å skaffe seg oversikt.

Det aller meste av innholdet finnes i både norsk og engelsk versjon.

Det forrige nettstedet har vært i drift siden 2001. Det nye nettstedet er utviklet i samarbeid med ErgoGroup og vi bruker publiseringsløsningen EPiServer CMS.

Vi imøteser kommentarer og innspill. Disse kan sendes til nettkoordinator Øystein Leiknes Nag eller redaktør Bente Bergøy Miljeteig.

Oppdatert: 04.09.2009