Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Seismikken i Nordland VII avsluttet

06.08.2009 Pressemelding 51/2009: I morgentimene torsdag 6. august ble Oljedirektoratets (OD) seismikkinnsamling i Nordland VII avsluttet. Dermed er myndighetene ferdige med den seismisk kartleggingen i Nordland VII og Troms II.

Seismikkfartøyet Geo Pacific er nå i ferd med å demobilisere. Det betyr at lyttekablene tas om bord på skipet mens fartøyet forlater området.

Innsamlingen i havet utenfor Vesterålen startet 29. juni. I alt er det samlet inn ca 1250 kvadratkilometer 3D-seismikk i dette området i sommer. Letedirektør Sissel Eriksen i OD er godt fornøyd med resultatet.

ODs datainnsamlingen i Troms II nordvest for Senja ble avsluttet søndag 2. august.

De innsamlede dataene skal nå prosesseres og tolkes. Letedirektør Eriksen sier at resultatene vil bli oversendt Olje- og energidepartementet i løpet av våren 2010. Revidert forvaltningsplan for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen skal legges fram for Stortinget i løpet av 2010.

Sissel Eriksen er glad for at så mange fiskere takket ja til ODs avtale om frikjøp. OD har inngått avtale med ca 120 fiskere som vanligvis fisker i Nordland VII og Troms II om sommeren. Dette har gjort det mulig for oss å komme til og gjøre jobben vår, slik Stortinget har bedt oss om, sier hun.

Sommerens datainnsamling avslutter myndighetenes seismikktokt i Nordland VII og Troms II.  Stortinget har totalt bevilget ca 400 millioner kroner til kartleggingen av mulige petroleumsforekomster i området. Det har vært samlet inn seismiske data i alt i tre sesonger, i 2007, 2008 og i år.

Det OD-finansierte følgeforskningsprosjektet som gjennomføres av Havforskningsinstituttet  utenfor Vesterålen, fortsetter også etter at den seismiske datainnsamlingen er avsluttet. Prosjektet skal pågå til fisket har normalisert seg igjen. Det viktigste formålet er å skaffe mer kunnskap om skremmeeffekten av seismikk på fisk og hvor lenge fisken holder seg borte etter en periode med seismisk innsamling.


Pressekontakt i Oljedirektoratet
Eldbjørg Vaage Melberg, tel 51 87 61 00
 

Oppdatert: 04.09.2009