Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Prisverdig ildsjel

29.01.2010 Sjefingeniør Leif Hinderaker i Oljedirektoratet er hedret med Norsk sokkels ærespris for sin mangeårige innsats for å fremme økt utvinning.

Tildelingen skjedde torsdag 28. januar i regi av konsulentselskapet Rystad Energy i Oslo foran mange av bransjens ypperste kvinner og menn.

Hovedpersonen sier tildelingen er ”en anerkjennelse, ikke bare til meg, men til lagarbeidet i Oljedirektoratet og den viser at våre innspill får gjennomslag og gir resultater.”
(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Det haster med å ta nye metoder i bruk. Vi har et tidsvindu på cirka 10 år for å hente ut gevinstene fra dagens produserende felt, mener ildsjel Leif Hinderaker.
(Foto: Emile Ashley)

I begrunnelsen heter det at Hinderaker har fremmet økt utvinning generelt og særlig bruk av gass for å øke utvinningen. Han er opptatt av at gasseksport i større grad må ses i sammenheng med oljeproduksjonen.  Hinderaker sier at Oljedirektoratet ved flere anledninger har brukt dette poenget overfor oljeselskapene på norsk sokkel – med et utfall som har bidratt til økte verdier fra ressursene.

I 2007 avviste Olje- og energidepartementet  prosjektet Troll videreutvikling om økt gassuttak fra Trollfeltet i Nordsjøen på bakgrunn av estimater fra Oljedirektoratet som viste at dette kunne føre til tap av inntil 600 millioner fat olje på lengre sikt.

Hinderaker har flere ganger vært sentral i myndighetenes behandling av prosjekter for økt utvinning, blant annet Ekofisk vanninjeksjon (1983) og Oseberg gassinjeksjon (1986).

Han kom til Oljedirektoratet i 1980 og har siden 1981 jobbet med Ekofiskfeltet. Hinderaker har hovedfag innen anvendt matematikk, noe han også har forelest i ved Universitetet i Bergen og ved lærerutdanning på høyskolen.

Les mer om økt utvinning på Oljedirektoratets nettsted.

Les mer om prisutdelingen

Oppdatert: 29.01.2010