Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Inngår avtale med Grønland

14.01.2011 Oljedirektoratet har undertegnet en rammeavtale med Råstoffdirektoratet i Grønland om utveksling av informasjon som gjelder ressursforvaltningen i de to landene.

 

Scoresbysundet på østkysten av Grønland

Grønland har rike naturressurser. Her fra Scoresbysundet på østkysten av øya.
(Foto: Kjetil Kaada)


Avtalen ble signert av Råstoffdirektoratets direktør Jørn Skov Nilsen og oljedirektør Bente Nyland på et møte hos Oljedirektoratet tirsdag 11. januar. Møtet fant sted i forbindelse med norgesbesøket til Kuupik Kleist, formannen for Grønlands landsstyre.

I tillegg til generell erfaringsutveksling, ønsker Råstoffdirektoratet å samarbeide med Oljedirektoratet om forvaltning av data. Et annet område er utforskning og utnyttelse av petroleumsressurser i arktiske strøk. Rammeavtalen kan utfylles med delavtaler på spesifikke områder som partene måtte bli enige om.

Skov Nilsen møtte med en delegasjon fra Grønland, fulgt av den norske ambassadøren i København, Jørg Willy Bronebakk, som har Grønland i sitt ansvarsområde. 

På møtet orienterte Råstoffdirektoratet om sine arbeidsoppgaver og erfaringer. Informasjon om regelverk og virksomheten på de to landenes kontinentalsokler ble også utvekslet.

Oljedirektoratet ser på avtalen med Grønland som et ledd i den norske nordområdesatsingen, der en felles innsats innen ressursforvaltning i de nordlige og arktiske strøk er av stor betydning. Oljedirektoratet har inngått lignende avtaler med andre nabostater i nordområdene.

 

Oppdatert: 14.03.2011