Oljedirektoratet

Oljedirektoratet i nytt bygg

22.02.2011 I dag, 22. februar, åpnet Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland Oljedirektoratets nybygg i Stavanger.

Da han gratulerte med nybygget, understreket han hvor viktig det er at Oljedirektoratet og dets medarbeidere har hensiktsmessige arbeidsforhold, slik at de kan gjøre en best mulig jobb som ressursforvaltere på norsk sokkel.

Entra eiendom er byggherre og Erik Thesen er arkitekt for nybygget.

Entra eiendom er byggherre og Erik Thesen er arkitekt for nybygget.


”Vi har ønsket oss et bygg som medarbeiderne skal trives i og som skal virke inspirerende og samlende på organisasjonen, og det har vi fått,” sier oljedirektør Bente Nyland.

Om lag 4.500 av totalt 16.000 kvadratmeter brukes til å oppbevare Oljedirektoratets unike samling av kjerneprøver fra norsk kontinentalsokkel. Med nytt bygg kan steinlageret ta imot nye kjerneprøver i mange tiår framover.

Statens eiendomsselskap Entra er byggherre og eier av det nye bygget, som er en del av et større byggkompleks på Ullandhaug. En del av det opprinnelige OD-bygget fra 1985 er renovert, og binder det nye bygget sammen med det gamle.

Entra har hatt ansvar for byggeprosessen i tett samspill med Oljedirektoratet. Inger Lise Strømme, direktør for interne tjenester i OD, har ivaretatt direktoratets interesser i byggprosessen.

”Når vi har inngått en leieavtale på 20 år, er det viktig at vi får et bygg som tilfredsstiller både de behovene vi har i dag og de vi kan se for oss i framtiden. Bygget er tidsriktig, men samtidig tidløst og fleksibelt, ” sier hun.

Strømme legger til at bygget er miljøvennlig og enkelt å drifte, og at det er mulig å utvide med nye kontorer hvis nødvendig. Hele byggeprosjektet får energimerke B, som er den nest beste karakteren i det nye energimerkesystemet. Det innebærer strenge krav til energiforbruk og -kilder. Blant annet har nybygget varmegjenvinning som utnytter spillvarme fra datarom i nærområdet.

Administrerende direktør i Entra Eiendom, Kyrre Olaf Johansen, er godt fornøyd med nybygget: ”Professor Olav Hanssensvei 10 er et viktig miljøbygg for Entra. Det er med å sette standard for våre andre utviklingsprosjekter,” sier han.

For Oljedirektoratet er det viktig at bygget skal fortelle noe om ODs identitet. Derfor er geologien, med fargene fra den geologiske tidsskala, brukt som bakgrunn for interiør og utsmykning. Dessuten har bygget en utsmykning som viser jordens geologiske historie fra starten for 4,6 milliarder år siden. Feltnavn fra norsk kontinentalsokkel brukes på møterom og andre områder. Dette er en tradisjon som er videreført fra det opprinnelige OD-bygget.

 

Byggets utsmykning viser blant annet jordens geologiske historie i en 70 meter lang veggplakat.

Byggets utsmykning viser blant annet jordens geologiske historie i en 70 meter lang veggplakat.


I resepsjonen er det satt opp et seismometer som registrerer jordskjelvaktivitet over hele kloden. I samme område er det utstilt en fossil fiskeøgle fra trias for cirka 230 millioner år siden. Den ble funnet av OD-geologer på feltarbeid på Svalbard i 2007. Oljedirektoratet har samarbeidet med Universitetet i Oslo om transport og preparering.

Også Petroleumstilsynet, som ble skilt ut fra Oljedirektoratet som egen etat i 2004, skal inn i nye, påbygde lokaler på Ullandhaug.

Arbeidet med å renovere de gamle lokalene til Oljedirektoratet og Petroleumstilsynet er nå i full gang, så deler av området vil fortsatt være en byggeplass en stund framover. Det planlegges ferdigstilt 31. desember 2012. Totalt blir bygningsmassen på 37.000 kvadratmeter. Det er dermed et av de største byggeprosjektene til Entra.


Les mer om nybygget:

Oppdatert: 16.03.2011

Siste nyheter

Sokkeldirektoratet publiserer nye dyphavsdata
17.04.2024 Sokkeldirektoratet offentliggjorde i juni 2022 data innsamlet fram til 2022. Nå frigis dyphavsdata samlet inn fra 2022 til 2024.
Fremtiden i Barentshavet er her nå
17.04.2024 Johan Castberg-skipet er snart på vei nordover. Med det på plass er det etter planen tre felt i produksjon i Barentshavet innen utgangen av året.
Oljefunn i Nordsjøen
17.04.2024 Vår Energi har gjort et oljefunn i «Ringhorne Nord» (brønn 25/8-23 S og 25/8-23 A & B), nord for feltet Ringhorne Øst, 200 kilometer nordvest for Stavanger.
Inngår samarbeid med Grønland og Danmark om havbunnsmineraler
15.04.2024 Samarbeidet gjelder en intensjonsavtale som skal øke kunnskapen om havbunnsmineraler.
Vi trenger flere reservoaringeniører
12.04.2024 Vi søker etter senior reservoaringeniør/reservoaringeniører til å arbeide med utvinningstillatelser i lete-, utbyggings- og driftsfasen.
Vil du jobbe som kommunikasjonsrådgiver hos oss?
10.04.2024 Vi har nå ledig stilling som kommunikasjonsrådgiver. I jobben bidrar du til at fakta, analyser og kunnskap om ressursene og mulighetene på norsk sokkel når fram til ulike målgrupper.
Ledig stilling som petroleumsøkonom
09.04.2024 Vi har nå ledig stilling som petroleumsøkonom. I jobben bidrar du i vårt viktige analysearbeid som skal sikre at ressursene på norsk sokkel utnyttes best mulig og bidrar til verdiskaping for samfunnet.
Boreløyve for brønnbane 35/11-27 S
03.04.2024 Sokkeldirektoratet har gitt Wintershall Dea Norge AS boreløyve for brønnbane 35/11-27 S i utvinningsløyve 248, jf. ressursforskrifta paragraf 13.
Havbunnsmineraler steg for steg
25.03.2024 Havbunnsmineraler representerer en ny og spennende mulighet for Norge. Vi kan bli et foregangsland – slik vi har vært det innen olje- og gassnæringen, både innen forvaltning av ressurser og utvikling av teknologi.
Boreløyve for brønn 24/6-5
25.03.2024 Sokkeldirektoratet har gitt Aker BP ASA boreløyve for brønn 24/6-5 i utvinningsløyve 203, jf. ressursforskrifta paragraf 13.