Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Huldra i ny drakt

15.06.2012 I møterommet Huldra i OD-bygget på Ullandhaug er det store endringer på gang. En langstrakt, hvit vegg er i ferd med å bli til inspirerende kunst – bokstavelig talt – i regi av Elin Melberg.

Ordet INSPIRERENDE dekker en stor del av veggen. Bokstavene blir møysommelig gjort om til glitrende speilmosaikk. Bak der igjen er hundrevis av blomstrete glansbilder satt sammen til en eksplosiv figur kantet med turkis.

”Jeg håper folk vil trives med å jobbe her inne, at de blir kreative og klarer å holde på konsentrasjonen,” sier Elin Melberg.

Elin Melberg

Hun og assistenten hennes, Siv Evenmo – student ved Kunstskolen i Rogaland – har jobbet med å få verket på plass på veggen i nesten ei uke. Men planleggingen og utarbeidelsen av skisser begynte alt tidlig i vår, etter at Oljedirektoratet tok kontakt for å høre om hun kunne tenke seg oppdraget. Siste hånd legger hun etter planen på verket i begynnelsen av neste uke.

”Jeg synes det er flott at Oljedirektoratet vil omgi seg med kunst som er relevant i samtiden og at de tør å ha arbeider rett på veggene. Det reises mange flotte bygg i regionen – dessverre har ikke alle en bevisst tankegang rundt utsmykking,” konstaterer Melberg.

Hun bruker ofte enkle ord i arbeidene sine, og hun er opptatt av at kunsten skal virke oppløftende på de som har sin arbeidsplass rundt den. Veggen er detaljrik og dynamisk, inntrykket endrer seg i forhold til hvor du er i rommet, hvordan lyset treffer, tid på døgnet, årstid og værforhold.

Elin Melberg arbeider mest mot utstillinger, men hun trives med å ha noen oppdrag innimellom – som Huldra-prosjektet hos Oljedirektoratet. De siste årene har hun blant annet hatt utsmykkingsoppdrag for Gosen skole, Universitetet i Stavanger og Stavanger kommune.

Elin Melberg er født i Stavanger (1976). Hun har sin utdannelse fra the Royal College of Art i London (2002). Siden 2003 har hun bodd og arbeidet i Stavanger med et studio i lokalene til Tou Scene. Melberg er representert ved Galleri Maria Veie i Oslo.

Elin Melberg


Les mer om Elin Melberg her:

 

Oppdatert: 21.06.2012