Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Ny petroleums-app

28.08.2012 Olje- og energidepartementet (OED) og Oljedirektoratet lanserer en nyutviklet app for mobiltelefoner. OED er med dette første departementet som lanserer app i Norge.

App-en baserer seg på data fra Oljedirektoratets faktasider og faktakart. Brukeren tilbys informasjon om felt, utvinningstillatelser, selskaper, produksjon og aktive letebrønner, samt nyheter fra Olje- og energidepartementet og Oljedirektoratet.

Kartfunksjonen viser felt og aktive letebrønner, alt koblet mot relevant bakgrunnsinformasjon. Brukeren kan også benytte en innlagt søkefunksjon.

App-en inneholder også en analysedel hvor brukeren selv kan filtrere og sortere data. Disse kan lagres som personlige favoritter for enklere å kunne oppdatere senere. I analysedelen kan brukeren generere grafer.

”Hensikten med å tilby en gratis app er økt tilgang til Oljedirektoratets betydelige datamengde om norsk sokkel. App-en inneholder nøkkelinformasjon som også finnes i det årlige Faktaheftet. Deler av informasjonen kan brukeren selv filtrere og sortere,” sier Jan Bygdevoll, direktør for prognoser, analyse og data i Oljedirektoratet.

Målgruppen for app-en er først og fremst fagfolk på farten. Ved lansering kommer den som app for iPhone og den kan også brukes på iPad.  

I slutten av oktober planlegges lansering av versjoner for Android- og Windows phone-telefoner. Brukerne kan velge mellom norsk og engelsk versjon. App-en utvikles i samarbeid med selskapet Applaud.

App-en kan fritt lastes ned i App Store. Tilgjengelig via www.oilfacts.no


Se app-en på Youtube:

 

Oppdatert: 28.08.2012