Justering av skriftstørrelse

Hold Ctrl-tasten (PC) eller Cmd-tasten (MAC) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Oljedirektoratet på museum

25.06.2012 Oljedirektoratet er blitt en del av den faste utstillingen på Norsk Oljemuseeum i Stavanger. Utstillingen ble åpnet på ODs 40-årsdag 14. juni.

Utstillingsleder Geir Mossige Johannesen forteller at det var Oljemuseet som tok initiativet til å få OD på museum:

”Hver gang vi har hørt oljedirektøren presentere Sokkelåret, har vi sagt at vi burde hatt noe om OD og ressursforvaltningen på museet. Jeg er glad for at vi endelig har fått det til, for OD hører natulig til i fortellingen om den norske petroleumsvirksomheten!”

OD er strategisk plassert mellom utstillingene om geologi og verdiskaping:

”OD-området fungerer som et infopunkt for de besøkende. Vi synes at utstillingen om den sunne forvaltningen hører naturlig hjemme mellom geologi og økonomi.”

Mossige Johannesen forklarer at utstillingen er todelt. Tre søyler på området er viet ulike tema. En viser ODs kart over petroleumsvirksomheten på norsk sokkel, en annen presenteres gigantfeltene Statfjord, Ekofisk og Troll. På den tredje søylen finner du faktainformasjon om blant annet ressurser og reserver, samt en produksjonskurve for norsk sokkel.

Det andre bærende elementet på utstillingen er en stor, interaktiv touch-skjerm som er integrert i en vegg. Skjermen har ni menypunkter som blant annet gir deg oppdaterte tall, figurer og fakta fra olje- og gassvirksomheten utenfor Norge.  

”Mange er innom ODs utstilling og tester ut den interaktive skjermen,” sier Mossige Johannesen.

  • Les mer om Norsk Oljemuseum her >>


Mange er innom ODs utstilling. Folk har en tendens til å stoppe opp når de ser en skjerm

 

Foto: Shadé Barka Martins 

Utstillingen ble åpnet på ODs 40-årsdag 14. juni av Bente Nyland (i svart)
(Foto: Shadé Barka Martins)

 

Oppdatert: 26.06.2012