Oljedirektoratet er med på #hack4no

31.08.2017 Vi sitter på store mengder åpne data fra norsk sokkel. Har du tanker om hvordan vi kan bruke disse på en ny og spennende måte?

Oljedirektoratet er med på Innovasjonsdagene #hack4no, som hvert år samler gründere, utviklere, designere, studenter, kodeinteresserte barn og andre innovasjonsinteresserte fra hele landet.Alf Veland, som er IT/GIS arkitekt i OD, oppfordrer smarte hoder til å gyve løs på ODs åpne sokkeldata: –Vi er langt framme på dataforvaltning, og våre Faktasider og Faktakart er mye brukt av bransjen. Men vi ønsker å bli bedre.

De to beste forslagene blir premiert – premiene, hver på 2500 kroner, gis i følgende kategorier:

  • Beste forslag til ODs tidslinjekonsepet (se skisse og video under)
  • Best bruk av ODs data

–Mye av datamaterialet vårt er åpent og gjort tilgjengelig i applikasjonsprogrammer (api’er), som er grenseflater å programmere mot. Vi lurer på om data-ene kan synliggjøres på andre måter, og om de kan sammenstilles med åpne data fra andre kilder, som for eksempel Kartverket eller Metereologisk Institutt, legger Veland til.

#hack4no arrangeres av Kartverket og Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) i slutten av oktober. Arrangementet er et samarbeid med en rekke teknologivirksomheter og offentlige etater, og er årets store hackathon med åpne offentlige data i Norge.
Målet er å stimulere til innovasjon, næringsutvikling og gründervirksomhet og å fremme teknologiforståelse blant barn og unge.

De voksne deltakerne bruker gratis data fra det offentlige til å utvikle nye forretningsideer, eksperimentere og programmere, og lage nye apper, tjenester og andre digitale løsninger. Barn og ungdom lærer blant annet å lage apper og kart og programmere roboter, spill og musikk.


Oppdatert: 23.10.2017