Oljedirektoratet

Dette er ODs nye hovedledelse

Ingrid-Solvberg-5

– Jeg er svært glad for å få så dyktige folk med på laget, sier oljedirektør Ingrid Sølvberg. 

24.06.2020 De seks direktørene som sammen med oljedirektør Ingrid Sølvberg skal utgjøre Oljedirektoratets hovedledelse er nå ansatt.

Stillingene ble lyst ut i slutten av april

– Jeg er svært glad for å få så dyktige folk med på laget, deres kompetanse og ledererfaring vil komme godt med når den nye organisasjonen skal formes, videreutvikles og driftes de kommende årene, kommenterer oljedirektør Ingrid Sølvberg.

– Totalt var det rundt 150 søkere til stillingene, og vi har vært inne i en intensiv periode der vi har intervjuet mange gode kandidater. Vi har rekruttert både internt og eksternt, resultatet er en spennende og bredt sammensatt ledergruppe.

Alle vil være på plass i løpet av høsten, og den nåværende ledelsen vil fungere ut året.

De nye direktørene i OD er:

Kristin Reitan Husebø (56) blir direktør for rammeverk, virksomhetsstyring og forbedring.

kristin-reitan-huseby-800px.jpg

Reitan Husebø får blant annet ansvar for juridiske rammer og regelverksutvikling, virksomhetsstyring og koordinering av forbedrings- og effektiviseringsarbeid.

Reitan Husebø har utdannelse innen økonomi og administrasjon (Master of Management) fra BI. Hun har de siste fem årene vært administrerende direktør i Greater Stavanger, som er et interkommunalt næringsutviklingsselskap i Stavanger-regionen.

Tidligere har hun blant annet vært markedsdirektør i Stavanger Aftenblad, administrerende direktør for Prekubator Technology Transfer Office og administrerende direktør i Stavanger Helseforsikring. Før det var hun controller og leder for økonomi og plan i daværende Statoil, og jobbet som finanskonsulent næringsliv i SR-Finans.

Hun har også erfaring fra offentlig forvaltning som styreleder av statens selskap for industrivekst, Siva.

Ola Anders Skauby (47) blir direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Ola-Anders-Skauby.jpg

Skauby får blant annet ansvar for ekstern og intern kommunikasjon, mediehåndtering og profilering.

Skauby har graden Master of Management fra BI, i tillegg er han sivilmarkedsfører med IT-fag, bedriftsøkonomi og engelsk i fagkretsen.

Den nye kommunikasjonsdirektøren har vært i Equinor i tolv år, de siste tre årene har han hatt globalt ansvar for personalberedskap og personellsikring, med oppfølging, informasjon, rådgiving, bistand og trening innenfor disse områdene. Han har også hatt ulike stillinger innen kommunikasjon i konsernet, blant annet som pressetalsperson og kommunikasjonsdirektør.

Ellers har Skauby forelest i markedsføringsledelse på BI i ti år, og han har jobbet med kommunikasjon og kontrakter i Subsea 7, Halliburton og Forsvarsbygg.

Erik Garshol (48) er ansatt som direktør for organisasjon og informasjonsteknologi.

Erik-Garshol.JPG

Garshol får blant annet ansvar for organisasjons- og lederutvikling, personal- og lønnspolitikk, økonomistyring, bygg og IKT-drift og -utvikling.

Garshol er utdannet psykolog fra Universitetet i Bergen. Han har i dag ansvar for HR-strategi og endring i Utvikling og produksjon Norge i Equinor. Siden 2007 har han hatt ulike lederstillinger innen HR og forbedring i Equinor. Han har vært personalsjef for landanleggene, og han har vært direktør for organisasjonseffektivitet i konsernet. Garshol har tidligere vært konsulent i Bjørnson Organisasjonspsykologene.

Garshol har jobbet mye i grensesnittet mellom forbedring, digitalisering og HR. Som ansvarlig for organisasjonseffektivitet jobbet han primært med utvikling av konsernets operasjonsmodell, blant annet grensesnittet mellom IT og digitalisering, og han har bidratt til utvikling og realisering av digitale forbedringsprosjekter.

May Karin Mannes (54) blir direktør for sokkelanalyser og dataforvaltning.

may-karin-mannes.jpg

Mannes får blant annet ansvar for ressursregnskap, prognoser, sokkelanalyser, forvaltning av sokkeldata og internasjonalt arbeid.

Mannes er utdannet siviløkonom (BA Hons) fra University of Strathclyde i Skottland. Hun er i dag direktør med ansvaret for konsulenttjenester innen gass og LNG i det britiske konsulentselskapet Timera Energy.

I 2012 var Mannes med på å starte opp analyseselskapet Eclipse Energy Group, da hadde hun ansvaret for deres analyser av gassmarkedet. Eclipse ble det ledende analyseselskapet i Europa innen gassmarkedet og ble kjøpt av S&P i 2014.

Tidligere har hun hatt flere lederstillinger innen gass- og LNG-salg i daværende Statoil, blant annet har hun vært direktør for forretningsutvikling og direktør for gassalg.

Kalmar Ildstad (56) blir direktør for leting, utvinning og områdeutvikling.

Kalmar-Ildstad2.jpg

Ildstad får blant annet ansvar for oppfølging av lete- og utvinningsaktiviteten på norsk sokkel inkludert arealtilgang, områdeutvikling og lisensadministrasjon.

Ildstad er utdannet sivilingeniør fra NTNU med hovedretning fysikk/teknisk økonomi. Han er i dag fungerende direktør for utbygging og drift i Oljedirektoratet.

Ildstad har jobbet i Oljedirektoratet siden 1989. Han har vært leder i flere omganger med ulike ansvarsområder fram til i dag, blant annet dataforvaltning, kompetanseutvikling og utbygging og drift. Han har god kjennskap til næringen og statsforvaltningen, og solid kompetanse og erfaring med flere av de viktigste fagområdene som stillingen har ansvaret for.


Torgeir Stordal (58) blir direktør for fag, teknologi og sameksistens.

Torgeir-Stordal.jpg

Stordal får blant annet ansvar for geo- og reservoarfaglige og anleggstekniske vurderinger, havbunnsmineraler, sameksistens på havet, utslipp til miljø, fiskalt måletilsyn og forskning- og teknologisamarbeid.

Stordal er utdannet Cand.scient. Geofysikk, Universitetet i Bergen. Han er i dag direktør for leting i Oljedirektoratet i rotasjonsstilling, hvor han har vært siden 2017.

Tidligere har han blant annet vært leder for Shells leteaktivitet i Norge, og hatt en global rolle innen ressursevaluering ved Shells kontor i Nederland. Torgeir har god kjennskap til næringen og solid kompetanse og erfaring med flere av de viktigste fagområdene som stillingen vil ha ansvaret for.

 

 

Kontakt
Eldbjørg Vaage Melberg

Tlf: +47 51 87 61 00

Oppdatert: 25.06.2020

Siste nyheter

Brønn for datainnsamling på Wisting
22.04.2024 Equinor har avsluttet en avgrensningsbrønn (7324/7-4) på Wisting-funnet i Barentshavet. Hensikten var å samle inn data om reservoar og kappebergart, for å bruke i pågående evaluering og utbygging av funnet.
Produksjonstal mars 2024
19.04.2024 Førebels produksjonstal i mars 2024 viser ein gjennomsnittleg dagsproduksjon på 2 086 000 fat olje, NGL og kondensat.
Sokkeldirektoratet publiserer nye dyphavsdata
17.04.2024 Sokkeldirektoratet offentliggjorde i juni 2022 data innsamlet fram til 2022. Nå frigis dyphavsdata samlet inn fra 2022 til 2024.
Fremtiden i Barentshavet er her nå
17.04.2024 Johan Castberg-skipet er snart på vei nordover. Med det på plass er det etter planen tre felt i produksjon i Barentshavet innen utgangen av året.
Oljefunn i Nordsjøen
17.04.2024 Vår Energi har gjort et oljefunn i «Ringhorne Nord» (brønn 25/8-23 S og 25/8-23 A & B), nord for feltet Ringhorne Øst, 200 kilometer nordvest for Stavanger.
Inngår samarbeid med Grønland og Danmark om havbunnsmineraler
15.04.2024 Samarbeidet gjelder en intensjonsavtale som skal øke kunnskapen om havbunnsmineraler.
Vi trenger flere reservoaringeniører
12.04.2024 Vi søker etter senior reservoaringeniør/reservoaringeniører til å arbeide med utvinningstillatelser i lete-, utbyggings- og driftsfasen.
Vil du jobbe som kommunikasjonsrådgiver hos oss?
10.04.2024 Vi har nå ledig stilling som kommunikasjonsrådgiver. I jobben bidrar du til at fakta, analyser og kunnskap om ressursene og mulighetene på norsk sokkel når fram til ulike målgrupper.
Ledig stilling som petroleumsøkonom
09.04.2024 Vi har nå ledig stilling som petroleumsøkonom. I jobben bidrar du i vårt viktige analysearbeid som skal sikre at ressursene på norsk sokkel utnyttes best mulig og bidrar til verdiskaping for samfunnet.
Boreløyve for brønnbane 35/11-27 S
03.04.2024 Sokkeldirektoratet har gitt Wintershall Dea Norge AS boreløyve for brønnbane 35/11-27 S i utvinningsløyve 248, jf. ressursforskrifta paragraf 13.