Oljedirektoratet

Direktørjakt i Oljedirektoratet

Alle-ansatte

Glade ansatte samlet til møte – og en prat.

30.04.2020 I januar i år tiltrådte Ingrid Sølvberg stillingen som oljedirektør. Det har vært travle dager. Arbeidet med organisasjonsjusteringen startet umiddelbart, med formål å videreutvikle Oljedirektoratet (OD) til et fremtidsrettet, effektivt og fleksibelt direktorat. Nå lyser vi ut direktørstillingene til den nye hovedledelsen.

På tross av koronakrise med hjemmekontor og litt mer tungvinte samarbeidsformer, er arbeidet med organisasjonsjusteringen godt i gang. Og nå lyses det ut seks direktørstillinger som sammen med oljedirektøren skal utgjøre hovedledelsen i OD.

Hva er bakgrunnen for å lyse ut alle stillingene i hovedledelsen, Ingrid Sølvberg?

For å forstå dette, må vi gå litt tilbake i historien.

Rundt år 2000 ble OD omorganisert. Fra å være en hierarkisk organisasjon med mange ledere, ble OD en flat organisasjon med adskillig færre ledere.

Oljedirektørstillingen er en åremålsstilling – og de andre direktørene i det nye OD ble ansatt i rotasjonstillinger med avgrenset funksjonstid.

Men – en ny lov har trådt i kraft. Denne loven som omhandler ansatte i staten, bestemmer at det ikke gis anledning til slike rotasjonsstillinger. Ledere skal ansettes i faste stillinger.

Avvikling av rotasjonsordningen gjør at OD nå lyser ut disse seks direktørstillingene, både eksternt og internt.

Hva skjer med de nåværende direktørene?

De er godt kvalifisert til å søke på de nye direktørstillingene. Jeg regner derfor med å se søknader fra både interne og eksterne kandidater. Men – uansett er de alle ansatt i OD, og her er det mange oppgaver som krever den høye kompetanse og verdifulle erfaringen de besitter i mange år framover.

For øvrig har mange av lederstillingene i OD vært lyst ut både internt og eksternt også tidligere. Noen av direktørene våre er rekruttert internt, mens andre, som for eksempel meg selv, er rekruttert eksternt Jeg kom fra Centrica da jeg ble ansatt som en av direktørene i OD i 2013.

Hva vil den nye ordningen medføre for OD?

Den tidligere ordningen har fungert bra – det at ledere har vekslet mellom å være ledere og å jobbe som fagfolk har vært verdifullt både for organisasjonen og ledelsen. Samtidig vil ny ordning med ledere i faste stillinger kunne gi mer stabilitet, og anledning til å jobbe mer systematisk med å videreutvikle et motiverende og tydelig lederskap.

Hva slags ledere ønsker dere?

Det står i stillingsannonsene. Men vi ønsker oss ledere som har god kjennskap til petroleumsnæringen eller offentlig forvaltning, og som trives i skjæringspunktet mellom politikk, forvaltning og næring.

De bør være endrings- og utviklingsorienterte, og ville bidra til å videreutvikle OD på en måte som gjør oss i stand til å levere på det viktige samfunnsoppdraget vårt i mange år framover; å skape størst mulig verdier for samfunnet fra petroleumsnæringen.

Seks ledige direktørstillinger

Alle stillingene har søknadsfrist 20. mai 2020. 

Direktør sokkelanalyser og dataforvaltning 

Direktør organisasjon og informasjonsteknologi 

Direktør leting, utvinning og områdeutvikling 

Direktør fag, teknologi og sameksistens

Direktør kommunikasjon og samfunnskontakt 

Direktør rammeverk, virksomhetsstyring og forbedring

 

 

Kontakt
Eldbjørg Vaage Melberg

Tlf: +47 51 87 61 00

Oppdatert: 30.04.2020

Siste nyheter

Brønn for datainnsamling på Wisting
22.04.2024 Equinor har avsluttet en avgrensningsbrønn (7324/7-4) på Wisting-funnet i Barentshavet. Hensikten var å samle inn data om reservoar og kappebergart, for å bruke i pågående evaluering og utbygging av funnet.
Produksjonstal mars 2024
19.04.2024 Førebels produksjonstal i mars 2024 viser ein gjennomsnittleg dagsproduksjon på 2 086 000 fat olje, NGL og kondensat.
Sokkeldirektoratet publiserer nye dyphavsdata
17.04.2024 Sokkeldirektoratet offentliggjorde i juni 2022 data innsamlet fram til 2022. Nå frigis dyphavsdata samlet inn fra 2022 til 2024.
Fremtiden i Barentshavet er her nå
17.04.2024 Johan Castberg-skipet er snart på vei nordover. Med det på plass er det etter planen tre felt i produksjon i Barentshavet innen utgangen av året.
Oljefunn i Nordsjøen
17.04.2024 Vår Energi har gjort et oljefunn i «Ringhorne Nord» (brønn 25/8-23 S og 25/8-23 A & B), nord for feltet Ringhorne Øst, 200 kilometer nordvest for Stavanger.
Inngår samarbeid med Grønland og Danmark om havbunnsmineraler
15.04.2024 Samarbeidet gjelder en intensjonsavtale som skal øke kunnskapen om havbunnsmineraler.
Vi trenger flere reservoaringeniører
12.04.2024 Vi søker etter senior reservoaringeniør/reservoaringeniører til å arbeide med utvinningstillatelser i lete-, utbyggings- og driftsfasen.
Vil du jobbe som kommunikasjonsrådgiver hos oss?
10.04.2024 Vi har nå ledig stilling som kommunikasjonsrådgiver. I jobben bidrar du til at fakta, analyser og kunnskap om ressursene og mulighetene på norsk sokkel når fram til ulike målgrupper.
Ledig stilling som petroleumsøkonom
09.04.2024 Vi har nå ledig stilling som petroleumsøkonom. I jobben bidrar du i vårt viktige analysearbeid som skal sikre at ressursene på norsk sokkel utnyttes best mulig og bidrar til verdiskaping for samfunnet.
Boreløyve for brønnbane 35/11-27 S
03.04.2024 Sokkeldirektoratet har gitt Wintershall Dea Norge AS boreløyve for brønnbane 35/11-27 S i utvinningsløyve 248, jf. ressursforskrifta paragraf 13.